GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

GY.I.K.

MILYEN IDŐINTERVALLUMBAN LEHET IGÉNYBE VENNI A LOCALCAT SZOLGÁLTATÁST?

Cicaszittereink minden nap (hétvégén és ünnepnapokon is) 8.00–20.00-ig állnak a macskakliensek rendelkezésére.

HOL LEHET IGÉNYBE VENNI A LOCALCAT CICASZITTER-SZOLGÁLTATÁST?

Budapesten az I., V., VI., VII., VIII. kerületben, valamint a II., III., IV., IX., X., XI., XII., XIII., XIV., XVI., XVII. kerületek egyes részein tudnak házhoz menni a cicaszittereink – célunk a főváros teljes lefedettsége. Ha ezek között nem szerepel a saját kerületed, keress meg minket, próbálunk megoldást találni. (Bizonyos külső kerületekben jelenleg csak kiszállási díj ellenében tudunk szolgáltatást nyújtani.)
Agglomeráció: Budaörs, Diósd, Érd, Budakeszi, Piliscsaba, Pilisszentiván, Vecsés.

MINDEN ALKALOMMAL UGYANAZ A CICASZITTER JÖN HOZZÁM?

A LocalCat szerveződési elve, hogy Budapest részeit a cicaszitterek által gyakran látogatott (munkahely, lakhely stb.) kerületek szerint osztjuk fel. Ez a rendeződés a gyors közlekedés és a pontos érkezés mellett azt a célt is szolgálja, hogy az egyes cicakliensekhez ugyanaz a macskaszitter érkezzen, ha kapacitása engedi, hiszen a cicák számára nemcsak a megszokott környezet, de a már megkedvelt cicaszitter is hozzájárul a biztonságérzet fenntartásához, és hogy stresszmentesen teljen a gazditól külön töltött idő.

Természetesen előfordulhatnak etetés-egybeesések, illetve helyettesítések, de ezekben az esetekben is arra törekszünk, hogy maximum két macskaszitter etessen egy-egy cicát.

A MACSKÁMNAK GYÓGYSZEREKET KELL SZEDNIE, EZ PROBLÉMÁT JELENT?

Bár nem vagyunk állategészségügyi szakemberek, a képességeink határáig minden erőnkkel azon leszünk, hogy találjunk az ilyen esetekre is megoldást. A gyógyszeres kezelésekről és kúrákról, kérlek, mindenképpen egyeztess velünk.

HÁNY NAPPAL SZÜKSÉGES ELŐRE JELEZNEM, HOGY SZERETNÉM IGÉNYBE VENNI A CICASZITTER-SZOLGÁLTATÁST?

Igyekszünk minél rugalmasabban kezelni a „foglalásokat”, de arra kérünk, hogy lehetőség szerint a szükséges cicaszittelés dátuma előtt minimum két héttel jelezd nekünk az igényedet (az első látogatás előtt a személyes konzultációra is sort kell kerítenünk). A foglalásokat kizárólag abban az esetben tudjuk megerősíteni, ha van szabad kapacitásunk, épp ezért érdemes előre gondolkozni. Hosszabb utazások esetén mindkét fél számára az a legelőnyösebb, ha előre tervezel és időben foglalsz – így tudjuk neked garantálni, hogy a cicaszittered akár egy héten át, ugyanabban az idősávban látogasson el a cicádhoz. Last minute foglalásra (12–24 órával az aktuális etetés előtt) csak az etetési időszak meghosszabbításának esetén van lehetőség (pl. ha valaki 5 nap helyett 6 napig van távol).

MI A LOCALCAT CICASZITTER-SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉNEK MENETE?

Vedd fel velünk a KAPCSOLAT-ot, a megrendelőlap kitöltése és visszaigazolása után a kijelölt cicaszittered egyeztet veled egy időpontot, amikor ellátogat hozzátok, hogy megoszd vele a szükséges tudnivalókat – a cicád napi rutinját, étkezési szokásait és igényeit, állatorvosának elérhetőségeit stb. Az egyszeri bemutatkozó találkozónak nincs külön díja, ez a LocalCat szolgáltatásának részét képezi. Ezen az alkalmon egyúttal a kulcsot/kulcsokat is át tudod adni a macskaszitterednek.

HÁNY KULCSOT SZÜKSÉGES BIZTOSÍTANOD SZÁMUNKRA?

Lehetőség szerint két kulcscsomót biztosíts számunkra. Ez egy dupla biztosíték arra, hogy minden esetben (akár vis maior helyzetekben) be tudjunk jutni a cicádhoz. Az egyik kulcs a cicaszitterednél lesz, a másik pedig a LocalCat irodájában.

Amennyiben csak egy kulcsot tudsz számunkra biztosítani, meg kell nevezned egy biztonsági kontaktot (családtag/rokon/barát/szomszéd), aki a cicaszittelés ideje alatt Budapesten tartózkodik, és van egy extra kulcsa a lakáshoz. Erre csupán elővigyázatosságból van szükség, arra az esetre, ha egy szittert érintő vis maior helyzet lépne fel. Ekkor a macskaszitter helyett azonnal lépünk központilag, így elengedhetetlen, hogy legyen egy B opciónk a cicához való bejutáshoz.

SZÜKSÉGES, HOGY BIZTOSÍTVA LEGYEN A LAKÁSOM?

Bár nem feltétel, mindenképpen javasoljuk. A cicaszitterekért maximális felelősséget vállalunk, így a lakásban található értékek biztonsága miatt nem kell aggódnod. Az is biztos, hogy ha napi mozgás érzékelhető az ingatlanban, az a betörőket is távol tartja. Az otthonbiztosítások által lefedett károkért (tűzkár, villámcsapáskár, árvízkár és földrengéskár, viharkár és felhőszakadáskár, jégveréskár és hónyomáskár, robbanás- és robbantáskár, csőtörés- és beázáskár, üvegtöréskár, épületrongáláskár, betöréses lopáskár, rabláskár stb.) azonban értelemszerűen nem tudunk felelősséget vállalni.

Amennyiben biztonsági kamera van az ingatlanban, kérlek, ennek jelenlétéről mindenképpen informálj minket.

MIKOR ÉS MILYEN MÓDON TÖRTÉNIK A FIZETÉS?

A fizetés a cicaszittelés végeztével készpénzben vagy banki átutalással, számla ellenében történik. (Készpénz esetén a kulcs visszaadásakor, banki utalás esetén a számla kézhezvételét követő két banki napon belül.)

A LOCALCAT SZOLGÁLTATÁSA EGYÉB KISÁLLATOK GONDOZÁSÁRA IS KITERJED?

Nem. A LocalCat cicaszitter-szolgáltatás keretében kizárólag macskák gondozását vállaljuk, egyéb kisállatokat – kutyák, hörcsögök, nyulak, tengerimalacok, madarak, egzotikus állatok, teknősök, halak stb. – sajnos nem áll módunkban ellátni.

HOGYAN MONDHATÓ LE A SZOLGÁLTATÁS?

A cicaszitter-szolgáltatás a megrendelőlap visszaküldését követően kizárólag az alábbi feltételekkel mondható le:

(A) 7–4 nappal a szolgáltatás megkezdése előtt a cicaszittelés teljes összegének 50%-a kifizetendő,

(B) 3–0 nappal vagy a szolgáltatás megkezdését követően a cicaszittelés teljes összege kifizetendő.

Cicaszittereink a lehető legtöbb figyelmet és gondozást fordítják cicáitokra, épp ezért kapacitásaik egy napra végesek. Meghatározott számú címre tudnak kimenni egy-egy alkalommal, az utolsó pillanatban történő lemondások következtében pedig nem mindig tudjuk újabb cicák gondozását felvenni a naptárunkba.

Szolgáltató neve: Bluum Bt.
Székhely: 1118 Budapest, Mányoki út 3.
Adószám: 25563700-1-43
+36 70 705 5282
+36 20 212 8754

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark Kft.
1115 Budapest, Keveháza u. 3.
+36 1 700 4140

info@tarhelypark.hu